Популарниот Кристијан Голубовиќ, кој е учесник во реалното шоу Задруга, пред милионската публика зборуваше што е потребно „за да се стави крај на еден живот“.

Тој со своето објаснување ги остави сите во шок и сите молчеа и го слушаа.

Еден пиштол Тетеац чини сто евра, еден куршум чини 79 центи. Една маска, кај Кинезите, фантомка, чини 100 динари, а еден скутер може да биде украден за помалку од 15 секунди. Tое е потребно за еден живот на улица да се угаси додека си рекол кекс, објаснуваше Голубовиќ.

И треба добра волја и малку убедување на некое дете болид од околината на кое му се ветуваат станови, разни женски како Станија, манија. Ако падне договор, за Омерта, законот за молчење, тој потоа го добива Ваљево, затворска казна до 10 години, и тоа е плафон. Ќе одлежи седум до осум години, а потоа ќе го чека лимузина продолжен Хамер, кључ од станот и тоа некој ефтин што го добивме како компензација, објаснуваше Голубовиќ и продолжи:

За да убиете сериозен криминалец, мора да имате авиони, камиони, придружба, логистика, се што треба, наброја тој.

Знаете, јас ви го кажувам ценовникот за убиство ако ангажирате “напалени клинци“, објасни Голубовиќ.