Кристијан Голубовиќ ги откри деталите за неговото познанство со покојниот Жељко Ражнатовиќ Аркан и призна дека тие биле непријатели, но и дека Аркан му дал 50 000 марки.

„Секоја чест, Аркан ми беше крвен непријател, па затоа станавме и најдобри пријатели преку мојот школски пријател и неговиот пријател кој не помири и тој човек ми се најде. Тој ми даде 50 000 марки, кои му ги дадов на убиецот на Кнеле. Направив многу за овој човек , а требаше да се убиеме. Но, ние сме такви ликови, но почитта што ја имавме еден кон друг … “, рече Кристијан и му го даде средениот буџет од „Задруга“на Марко Чедовиќ и додаде:

“Разбирате, јас бев навреден кога иронично рековте дека имам животно училиште. Кога поминувате низ сè во животот, дури и повеќе од академски граѓанин, вие сте надлежни да кажете. Ние сепак може да се распарчиме, но мислам дека ме добивте”. , додаде Голубовиќ.