„Црна Гора нема да стане втора српска држава, Црна Гора е независна и ќе остане таква. Но, таа ќе има најдобри односи со соседите“, рече новиот премиер на Црна Гора, Здравко Кривокапиќ.

  • Од што се плашиме? Црна Гора нема да стане втора српска држава – рече новиот премиер во своето прво обраќање до јавноста

Кривокапиќ рече дека неговата влада има обврска да не ги разочара граѓаните.

Здравко Кривокапиќ е новиот премиер на Црна Гора.