Кокаин во вредност од 17 милиони куни (околу 2,25 милиони евра) е запленет на 26 јуни во близина на Дубровник, соопшти полицискиот оддел Дубровник. Дрогата, која била скоро 25 килограми кокаин, била откриена при редовната акција на засилен надзор на лица, возила и стока, што полицијата ја спроведе во соработка со Царината. Кокаинот е пронајден во пограничното подрачје на градот Плоче, во возило на 49-годишен италијански државјанин.

Според полицијата, споменатото возило било запрено на државниот пат Д-8, околу 11 часот. Стана јасно дека возачот криел нешто кога реагирало кучето за откривање на дрога, кое било користено при преглед на возилото. Потоа беше побарана судска наредба да изврши увид во возилото, а полициското куче имало добро чувство за мирис, откако кокаинот бил пронајден скриен во возилото.

Тоа беше вкупно 21 пакети со дрога во кои имаше околу 25 килограми кокаин. Од полициската служба во Дубровник велат дека запленетата дрога е во вредност од околу 17 милиони куни и дека ова е најголема заплена кокаин во нивната област во последните 20 години, пишува Вечерњи лист.


Напишете коментар