Популарниот фолкер Аца Лукас има четири деца, а пред две години стана дедо.

Милјана, Андреј, Лазар и Викторија се неговата гордост и радост и тој секогаш е расположен да каже колку се грижи неговите деца да бидат добри и чесни луѓе.

Андреј Вуксановиќ тргна по стапките на неговиот татко, но неговиот втор син Лазар не го стори тоа, иако минатата година се шпекулираше дека и тој ќе влезе во музичките води.

Сепак, тоа не се случи, а неодамна беше напишано дека тој почнал да работи како таксист за да биде финансиски независен.