Беа споделени информации од истиот профил дека рускиот министер за надворешни работи доаѓа во Србија на 16 ноември

Денес Интернетот беше преплавен со вести за наводна смрт на премиерот на СР Југославија, Милан Паниќ.

Како што е потврдено во меѓувреме, ова е лажен профил на идниот министер за надворешни работи Никола Селаковиќ, зад кого, наводно, се крие италијански новинар, Томазо де Бенденти. осудениот Ратко Младиќ.

Таа сметка беше отворена, како што е напишано, во септември 2020 година.

Секако овие информации не може да се сметаат за релевантни затоа што во тек е финална истрага за случајот.