Ознур Серчелер е 33 годишна турска актерка која љуботелите на турските серии ја гледаат во улогата на Лејла во романтичната коедија „Романтичарот“.

Таа га глуми улогата на сестрата на главната протагонистка во серијата, Санем или актерката Демет Оздемир.

Лејла дипломирала на Академијата за музичка уметност во Истанбил, што е нејзина примарна професија, а подоцна почнува да се занимава и со моделство кое пак и ги нопси улогите во серии.

Убавата Ознур е активен корисник на социјалните мрежи, а таму може да се погледнат доста нејзини фотографии, а од поновите може да се види и дека во костим за капење изгледа „бомбастично“.

View this post on Instagram

Yaz mevsimi en sevdiğim ☀️💙

A post shared by oznurserceler (@oznurserceler) on