Истрагата за смртта на Диего Армандо Марадона докажа дека неговиот лекар Леополдо Луке ги фалсификувал потписите на клучните медицински досиеја. Марадона почина во ноември минатата година и оттогаш трае истрагата за сите околности што доведоа до неговата смрт.

Аргентинскиот суд докажа дека Луке го фалсификувал потписот на славниот Аргентинец, со цел да добие пристап до неговите медицински досиеја.

Пронајдовме три фалсификувани парчиња хартија една до друга. Тоа беше нешто многу очигледно и многу несмасно. Експертите ги потврдија нашите сомневања, потписите беа фалсификувани, рече еден од адвокатите.

Луке одржа прес-конференција веднаш по смртта на Марадона, на која тој се расплака и рече дека Марадона требаше да биде принуден да му биде помогнато, дека тој често одбиваше терапија, и сега тој повторно стана главниот лик во приказната за смртта на Марадона.