Новинарот и пријател на баба Ванѓа, Сергеј Кастарној, ги откри предвидувањата на познатата пророчица за 2021 година, во етерот на рускиот Прв канал.

Според него, во 2021 година официјално ќе биде објавено откривањето на лекот против рак.

Таа рече дека ќе биде во 2020-тите. Според декодирањето што го правиме, ова ќе падне во годината на пеењето на петел – година на поволни промени. Ракот ќе биде окован во железни ланци – ова се зборовите на Ванѓа, рече Кастарној, пренесува Дарикњус.

Овој лек е веќе измислен. Веќе постои, но не се рекламира. Во 2021 година, официјално ќе биде објавено откривањето на лекот против рак. Тоа е лек кој содржи многу железо, рече пријателот на Ванѓа во емисијата Всушност.

Според него, предизвиците за човештвото ќе продолжат и во 2021 година. Особено, некои региони во светот се соочуваат со големи поплави. На почетокот на летото, брегот на Америка и голем број земји во близина на морињата ќе претрпат монструозни порои, ќе поплават и ќе измијат сè што е можно, предвиде Кастарној. Покрај тоа, поплавите можат да доведат до нов вид на болест.

Сергеј Кастарној исто така го објави своето предвидување за крајот на пандемијата на коронавирусот. Според него, инфекцијата ќе престане да беснее на пролет. Негативните работи ќе се случат до март, но на 20 март – првиот ден од пролетната рамноденица, ќе започнат пријатни трансформации, додаде тој.

Според новинарот, Ванѓа предвидела уште еден важен момент во 2021 година. Ванѓа предвиде дека ќе се родат две многу важни личности. „Оваа прогноза беше направена во транс и во тоа време беше невозможно да се дојде до деталите“, рече Кастарној.