Зимскиот преоден рок започна на почетокот на новата година. Некои клубови како Ливерпул се најдоа во дилема, затоа што мораат да ги чуваат, продаваат или исполнуваат условите на еден од нивните двајца врвни фудбалери, а причината е едноставна. Не можам да ги задржат и двајцата.

Ливерпул е во големи проблеми, пишува Еуроспорт, кој наведува дека англискиот шампион мора да избере помеѓу Виргил Ван Дијк и Мухамед Салах .

Двајцата играчи се приближуваат до моментот кога ќе треба да го продолжат договорот, во тек се преговори, а клубот, според Еуроспорт, може да ги задоволи финансиските потреби на само еден од тие двајца играчи.