Тој користи лажни документи за движење низ Латинска Америка, но таму го чуваат и нарко босови.

БИА и српското Министерството за внатрешни работи, со помош на службите од регионот, го лоцираа Радоје Звицер, наводниот водач на кавачкиот клан, во една од земјите во Јужна Америка.

Како што дознаваат Новости, тој постојано го менува своето место на живеење, па дури и земјите од овој дел на светот, за да избега од потерата, но полицијата практично му дишела во вратот.

Информациите се разменуваат дење и ноќе преку националните бироа на Интерпол, бидејќи Србија издаде меѓународна „црвена потерница“ за шефот на кавачкиот клан, а во меѓувреме, Црна Гора се вклучи во потрагата по него.

Тој користи лажни документи за движење низ Латинска Америка, но таму го чуваат и наркобосови, наведува изворот Новости.

Според информациите со кои рссполагаат Новости, тој со фалсификувани документи од Северна Македонија, Хрватска и Украина. Без оглед на поврзаноста со картелите со кокаин, неговото апсење е прашање на денови.

Звицер е, според оперативните информации на европската полиција, еден од главните снабдувачи на кокаин на стариот континент. Ланецот шверцери што тој го предводи е еден од најдобро организираните и до неодамна, благодарение на врските во одредени полициски сили, најзаштитениот кланови.

Истрагата што беше покрената во Србија против криминалната група Вељко Беливук и Марко Миљковиќ дошла до сознание дека тие не се само дел од овој шверцерски ланец, туку дека нивниот водач е токму Звицер. Тие не само што тргуваа со наркотици, туку и по наредба на Звицер убиваа ривали.

Со цел да ја покажат својата лојалност, тие организираа и извршија бројни ликвидации во регионот, но и низ цела Европа. Особено монструозен е начинот на кој ги отстраниле доказите во куќата на смртта во Ритопек.

Полицијата неодамна пронајде арсенал оружје во куќичка во близина на Белград, како и индустриска машина за мелење месо и коски. Експертиза идентификувала човечки биолошки траги во неа. Пронајдени се и алатки, како и гумени одела и обувки, кои членовите на групата ги користеле за да се ослободат од телата на нивните жртви.