Памела Андерсон накратко го посети Белград во понеделникот вечерта, иако виртуелно – преку социјалните мрежи.

Американско-канадската актерка сподели линк и слики за ликовна изложба инспирирана од нејзините напори, идеи и погледи на светот на својот профил на Твитер и профилот на Инстаграм.

„Видовме дека таа објави и многу сме среќни за тоа – тоа е мал бум!“, Изјави за Би-Би-Си на визуелна уметница Милица Мијајловиќ, чии дела се изложени.

Иако многу луѓе се привлечени од сликата на Памела Андерсон, темите на изложбата се екологија и заштита на животната средина.

„Кога посетителите ќе сфатат дека изложбата не е за Памела, туку дека е инспирирана од неа, ми се чини дека имаат одлична реакција затоа што ги интересира темата за која зборуваме – климатските промени што влијаат на сите нас“, изјави уметникот и организатор на изложбата Наталија Пауниќ за Би-Би-Си од галеријата Вождовац.