“Во случај некој да се обиде да ја нападне Русија преку Белорусија или во близина на белоруските граници, нашата армија од 60-65 илјади војници ќе влезе во војна. Според одредбите на Договорот за колективна безбедност и Договорот за државна унија, Западот е во нашата зона на одговорност”, рече Лукашенко, пренесува ТАСС.