Вечерва во емисијата Хит Твит на ТВ Пинк беше емитувана ексклузивна снимка од претресот на една од просториите на стадионот на ФК Партизан.

Просторијата беше заклучена. Полицијата ја скрши вратата, погледнете во видеото што има внатре.

Поранешниот разузнавач Божидар Божа Спасиќ оцени дека станува збор за класична мафијашка локација и дека е невозможно луѓето од Партизан да не знаеле дека се наоѓа на стадионот.

Според соопштението на српското Министерството за внатрешни работи, се потенцира дека во 1.572 прислушувани разговори немало ниту еден инкриминирачки разговор.

Тие разговори повторно беа сослушани од обвинителството и полицијата. Ниту еден разговор не може да послужи како инкриминирачки и ниту една кривична пријава не беше поднесена против ниту едно од луѓето што биле на овие мерки, ниту пак биле некогаш осудени. Нивниот единствен грев беше блискост со Вучиќ и членовите на неговото семејство, објасни српскиот министер на полицијата, Александар Вулин.

Зборувајќи за фотографиите и имињата на оперативците на МВР и БИА кои работеа на овој случај, а кои беа пронајдени во телефоните на членовите на организираната криминална група Беливук-Миљковиќ, Вулин изјави дека некој ги информирал за имињата и фотографиите на тие лица и истакнал дека ќе се утврди кој го сторил тоа.

На новинарско прашање да ја објасни постапката за декодирање на т.н. скај телефони и комуникации, тој рече дека кај припадниците на таа организирана група се одземени 44 члена телефони кои биле декодирани и откриле бројни докази за кривични дела. За некои за дела се знаело дека биле извршени, а некои беа откриени дека се нивно дело по декодирањето на телефоните.

Според него, целта на монструозните кадри и фотографии што членовите на кланот ги разменувале едни со други и им ги испраќале на своите противници била заплашување.

Врвот на мафијата претрпе, а ќе страдаат и уличните продавачи, истакна Вулин и додаде дека има и такви кои веќе се обидуваат да го заземат пазарот, територијата и мрежата на кланот Беливук-Миљковиќ и истакна дека државата ќе се справи со нив на ист начин.