Илјадници протестираат пред бугарскиот парламент, барајќи оставки од бугарскиот премиер Бојко Борисов и главниот обвинител на земјата, Иван Гешев.

Демонстрантите фрлаат јајца и јаболка кон полицајците кои го штитат бугарскиот парламент. И жандармеријата беше изнесена на улица.

Полицијата е на сите булевари што водат кон зградата на бугарскиот парламент, каде се одржува седницата. Бугарските медиуми пишуваат дека ескалацијата започнала кога демонстрантите употребиле сила против полициските возила.


Напишете коментар