Во понеделникот се одигра одлучувачки натпревар за пласман во највисокиот ранг на узбекистанскиот фудбал меѓу Нетфчи и Турон (0:1). Меѓутоа, по последниот судиски свиреж дојде до масовна тепачка и напад на главниот судија