ГОРДАНА Липановиќ (61) во понеделникот околу 6 часот наутро го напуштила својот дом во Строќанац кај Сплит на работа во Клиничката болница Сплит, по што и се изгубила секаква трага.

Тоа утро отиде на работа во КБЦ Сплит каде што работи како медицинска сестра и возеше црно Рено Клио, регистарски број СТ-313-НБ. Таа е висока 163 сантиметри, умерено развиена, има црвена коса и костенливи очи и носеше црна женска торба од непозната марка со две рачки.

Андрија Липановиќ, син на исчезнатата жена, побара помош од сопствениците на деловни објекти или куќи кои имаат камери за да ги видат снимките. Таа тврди дека единствениот начин за нејзино трага се снимките од камерите што го снимаат сообраќајот на излезот од Строжанац, во правец кон Омиќ од едната страна и Сиробује, Солин и Сплит од друга страна.