Сè е подготвено за почетокот на изградбата на првите облакодери во Атина и започнувањето на проектот „Хелиникон“. Современиот комплекс ќе биде лоциран на местото на поранешниот меѓународен аеродром во Атина, на површина од 620 хектари.

Е се градат јавни паркови, луксузни апартмани, спортски објекти, ексклузивни продавници, марина за јахти и казино. Тоа ќе биде најголемиот проект за урбано обновување во цела Европа.

Од видеото можете да разберете за каков голем проект станува збор: