Германската канцеларка не го криеше она што навистина го мисли.

Германската канцеларка претходно ги коментираше „вознемирувачките фотографии“ направени за време на неодамнешниот напад врз Капитол, истакнувајќи дека претседателот Трамп треба да биде делумно одговорен за бесот, што започна откако тој јавно го оспори резултатот од гласањето на 3 ноември.

Германската канцеларка Ангела Меркел смета дека суспендирањето на сметката на Доналд Трамп на Твитер и другите социјални мрежи е „проблематично“, бидејќи раководителите на мрежните платформи не треба да ја одредуваат слободата на мислење, рече нејзиниот портпарол во понеделникот.

Angela Merkel

Таа смета дека суспендирањето на сметката на Доналд Трамп преку Твитер и другите социјални мрежи е „проблематично“, бидејќи раководителите на мрежните платформи не треба да ја одредуваат слободата на мислење, рече нејзиниот портпарол во понеделникот.

Како може да се запре слободата на говор на еден претседател на голема држава како што е САД. Се залагаме и проведаме демократија а ја немаме во големите држави. – додаде Меркел