Блокадата ќе трае три недели, до 6 декември.

За време на карантинот ќе бидат затворени дел од услужните дејности и продавниците кои не продаваат прехранбени продукти, а жителите ќе останат дома во текот на целиот ден.

„Луѓето ќе можат да ги напуштат своите домови само за да пазарат неопходни производи, да одат во аптека, да спортуваат, да одат на лекар или да одат на работа“, информираше Курц.

Училиштата исто така ќе бидат затворени.