Пејачот Дарко Лазиќ наскоро треба да влезе во реалното шоу „Задруга“ и да стане рамноправен член со другите членови на семејството.

Луѓето на ТВ Пинк, наводно, веќе некое време склучувале договор со него под кои услови тој би се појавил во ова реалити , без разлика дали како учесник кој се бори за главната награда до јули или како гостин неколку месеци.

Дарко, исто како и добар дел од сцената, од март има финансиски потешкотии. Пред тој период, луѓето живееја лесно, трошеа, купуваа, но сега сè се смени. Никој на сцената нема сигурен приход, а трошоците растат во сите правци – наводно вели пријателот на Дарко и продолжува:

Darko Lazić

Претходните години го повикуваа во различни формати на слични реалити програми , но тој одби бидејќи заработи многу пари на концерти . Велат дека сега му одзеле еден од автомобилите поради неплатени рати, плус има алиментација за Лорена секој месец, а да не ги споменувам трошоците за неговата сопруга и детето. Тој мора да ги врати долговите што ги имаше претходно, каматните стапки растат. Јас не бев во неговите лоши одлуки .