Историчарот Стефан Влахов Мицов проценува дека за разлика од 2016 година, кога прогнозирал победа на Доналд Трамп, сега мисли дека крајот на Трамп е се поизвесен.

Тогаш напишав дека Трамп има големи шанси да стане Претседател, иако светските медиуми го тврдеа спротивното. Денес, пак, велам дека шансите за втор мандат му се мали и крајот на каков да било начин му се ближи. Затоа што Трамп беше избран да одработи привремено нешто и потоа е непотребен, пишува Мицов во својата колумна.


Напишете коментар