Мигрантите ги палат шаторите во кампот Липа, близу Бихаќка, а според Наша Омеровиќ, координаторот на шаторскиот камп, станува збор за вандализам.

„Не сме сигурни колкава е штетата, знаеме дека пожарот започна од делот за сместување. Како што можеме да видиме, шаторите сè уште се палат и мислам дека сега е вандализам. рече Омеровиќ за порталот Кликс.

Migranti u kampu Lipa, kod Bihaća, pale šatore


“Тие сега се на ливадата, а ние ќе ја продолжиме нашата работа на друга локација. Не знаеме што ќе се случи со 1.350 лица од кампот, кои сега останаа под отворено небо. Мигрантите нема каде да одат, Липа гори. Снегот е најавен утре, но сепак кривицата е нивна “