Марко Милачиќ реагираше на Законот за партнерство на лица од ист пол што беше донесен вчера. Неговата порака ја пренесуваме во целост
„Тие го усвоија Законот за истополово партнерство и со тоа уште еднаш се определија да ја уништат Црна Гора.

Откако го усвоивте неуставниот Закон за слобода на религијата, кој сакате да ја одземете од нас историјата за која сведочат само православните светилишта, затоа што продадовте сè друго, срушивте сè и подигнавте згради од нула, сега имате донесено закон да се удавите во ништо. Ги удавивте и муслиманското и католичкото семејство во ништожноста, а пред тоа ги раскинувате семејствата.

Со овој закон се обидувате да им дадете право на хомосексуалците да бидат рамноправни во нешто што ниту по природа ниту од Бога не им припаѓа: право да ги третирате како непродуктивни и да ги нарекувате семејства. И семејства не се, ниту ќе бидат некогаш.

Нивната љубов кон истото не е наследна, ако се појават некои како вас, некои што гласаат неодредено, кои ги втурнуваат во социјалната трагедија на едно општество, особено традиционалното, затоа што детството и погрешното воспитување се коренот на целата хомосексуалност и она што вие, бескрајни гласачи, вие ја нарекувате слобода: хомосексуални нарушувања се јавуваат во патолошка тенденција на една личност да се компензира недостаток на дете во идентификација со родител од ист пол. Тие потсвесно сакаат да ја компензираат таа идентификација со хомосексуален однос.

Дали мислите дека можете да ги компензирате суштински длабоко незадоволните и неприфатени луѓе со анти-семејството, смртта на вистинска семејна заедница, за љубовта што не ја добија кога им беше најпотребна, дека со таков живот двајцата ќе сакаат откако не научиле да сакаат во детството.

Наместо да им помогнете да се надминат себе си, вие ги злоупотребувате со закон, нарекувајќи ја нивната слобода импометност врз мнозинскиот народ на она што мнозинството луѓе од Црна Гора никогаш нема да го прифатат, каков здрав разум секогаш ќе осудува: истополовиот брак, затоа што таквиот однос не е ничија слобода. таков однос ќе биде нивна најголема осуда.

Вие невладините организации плативте со странски пари за да го промовирате падот на народот, нарекувајќи ја нивната приврзаност и нашата осуда- ваша победа. Наместо да им помагате, вие јавно ги брендирате со закон, ги злоупотребувате за вашите проекти, најлогично совладувајќи ја нивната немоќ. Чие утре славиш денес?

Со овој закон, вие го прогласувате нарушувањето како вредност и сквернавење на нормалност за еднаквост


Напишете коментар