Главниот уредник на Хепи телевизија, познатиот новинар, Миломир Мариќ (65), беше заразен со корона вирус.

Тој немал никакви симптоми, а како што вели, следните два дена се клучни за неговата здравствена состојба.

Пред два дена направив антигенски тест, вчера направив ПЦР тест и ги снимив белите дробови, сега отидов кај д -р Стевановиќ, директор на клиниката за инфективни болести, кој ми даде лекови кои го спречуваат вирусот, рече Мариќ

Не чувствував никакви симптоми, се вратив дома уморен од емисијата Ќирилица и кога се разбудив, жената се јави на лекар и ми беше направен антигенски тест, кој беше позитивен, рече Миломир.

Како што и самиот вели, засега се чувствува добро и чека да види како короната ќе влијае на неговата состојба во наредните денови. Болничкото лекување не е потребно, двапати се вакцинирав со кинеската вакцина, тоа е еден вид заштита. Не е заштита да не се добие корона, туку таа да биде поблага, рече Мариќ.

Добро сум! Сега, следните два дена се клучни, дали ќе биде полошо или подобро, чекам, заврши Миломир.