• Тоа одвојување нема да успее без војна – одговори водителот Сенад Хаџифејзовиќ
  • Каква војна? Кого ќе нападнеш? Па, не можете да влезете во РС! Што мислиш, со НАТО? Ние нема да ве нападнеме. Мислите дека можете да се искачите на Пале? Можете да го направите тоа уште утре ако можете – му рече Додик.

Додик рече дека и претходно зборувал јавно дека Србија и РС ќе бидат една држава.

Одговарајќи на прашањето дали постои меѓународна поддршка за такво нешто, Додик рече дека тоа ќе биде обезбедено.

  • Вие исто така немате поддршка за она за што зборувате – одговори Додик.

Кога Додик му повтори на Хаџифејзовиќ дека Србија и РС ќе се обединат побрзо отколку „тој ќе ја направи БиХ онаа што ја сака“, следуваше одговорот на водачот:

  • Јас не сум единствениот што го прави тоа, тоа ќе го направи нормална, попаметна и поспособна личност од мене.