Тој исто така изјави дека постојат „одредени групи“ на лекари кои избираат која вакцина ќе ја примат.

“Ги повикувам сите граѓани да бидат вакцинирани. Како и сите, имав можност да изберам вакцина. Решив да се вакцинирам со” Спутник V “и немам несакани ефекти. Не сакам да се расправа во Србија која вакцина е подобра, сè е добро. “, рече државниот секретар, како што објави порталот Б92.

Тој додаде дека епидемиолошката состојба во земјата е „солидна“.

“Имаме две добри вести. Статистичките податоци покажуваат дека имаме помал број нови случаи, во болници и на респиратори. Имаме две вакцини во исто време. Сега можеме да бидеме многу пооптимистични за вирусот и ќе ја завршиме приказната во следните неколку месеци и ќе се вратиме на нормално “