Контроверзниот теоретичар на заговор Мироjуб Петровиќ повторно се обидува да ги заплаши луѓето, поврзувајќи ги земјотресот во Хрватска и поплавите во Обреновац во 2014 година со „неморалот“ на граѓаните и Божјата казна.

Овој “доктор” објави кратко видео на Јутјуб во кое на самиот почеток се чини дека сврте нов лист и се откажа од опасни и луди идеи.

Прво, „мртов сериозен“ наводно ја прифати реалноста дека има тектонски плочи.

„Како некој што студирал биологија, сакам да ти кажам дека не е ништо страшно, тоа се движењата на тектонските плочи“, рече Петровиќ.

Потоа рече дека научникот кој ги открил тектонските плочи првично бил исмеан од сите, но подоцна таа теорија била прифатена.