Најмалку 42 лица во Западна Вирџинија, кои миселе дека примиле вакцина за КОВИД-19 , всушност добија инекција Регенерон, коктел против антитела, користен за лекување на вирусот, соопшти во четвртокот Националната гарда на Западна Вирџинија.

Одделот за здравство и човечки услуги на Стејт департментот сега се обидува да контактира со сите погодени лица. Иако лекот најверојатно нема да го загрози нивното здравје, официјалните лица изјавија дека ќе бидат следени и ќе им се даде приоритетен статус за вакцинација.

„Веднаш штом бевме информирани за тоа што се случило, веднаш презедовме чекори за да го исправиме и веднаш ги разгледавме и зајакнавме нашите протоколи за да го подобриме процесот на дистрибуција за да спречиме тоа да се повтори“, рече генерал-мајор Jamesејмс Хојер.