Кристијан Голубовиќ помина повеќе од една третина од својот живот во затвор, а тој е познат и на новата генерација, или она што тој би го нарекол „дегенерација“, како студент на реалноста. Прво „ФармА“, а сега „Задруга“. Помеѓу нив повторно беше во затвор. За неговите изјави, кои се наоѓаат на границата меѓу глупоста и лагата, се зборува со години, а овој пат отиде чекор подалеку. Монологот, кој го држеше пред неговите цимери во Шимановци, а траеше скоро еден час, беше исполнет со бисери, за кои сите останаа шокирани.

  • Мојот син е роден со 7.100 килограми, беше долг 63 сантиметри, па претпоставувам дека нема да имам дете со Станија. Трамвај да ме згази ако го роди моето дете . Кристијан коментираше дека денес повеќето жени ставаат силикони и со тоа го менуваат личниот опис, и дека неговата Ивана е сосема природна.
  • Само што ги изгуби веѓите, но не е важно, може да ги направи .Јас ќе и го средам ота . Goingе ја земам таа машина и ќе и направам за неа, за да ја истетовирам – двоумелно додаде додека цимерите го гледаа со отворена уста.