Од дискографската куќа се сеќаваат на неговите зборови – „Не сакам да ми симнувате капа, само сакам да се гордеете со мене“, и велат дека овие зборови живеат во сите кои го познавале, но и оние кои никогаш не го запознале младиот музичар. Хрватскиот народ не го заборава нашиот музичар кој таму беше чест гостин. 

Оттаму информираат дека утре (недела) со почеток од 10 часот, ден пред неговиот 40-ти роденден, со молитва ќе се потсетат на единствениот и непрежален Проески. Настанот ќе се случи во капелата Роков перивој во Загреб, веднаш по светата миса.

Zauvijek sa nama i u srcu, 25.01., 40. rođendan Toše Proeskog! Sjećanje na čovjeka, koji je svojim djelima, kako…

Posted by Hit Records on Friday, January 22, 2021