МОСКВА – Рускиот вицепремиер Александар Новак изјави денес дека гасоводот „Северен поток 2“ е „скоро целосно подготвен“.

severni tok gasprom gasovod

Тој предупреди дека санкциите против учесниците во проектот што моментално се дискутираат и ќе бидат негативни за комерцијалните проекти.

“Ќе биде потребно некако да се прилагодиме ако се преземат такви мерки и некои земји се обидат да го запрат спроведувањето на таков проект. Ние ќе продолжиме да работиме, бидејќи веќе работевме во такви услови. Никој неможе да не спречи во нашата цел , а нашата цел е секогаш јасна и чиста . ”