Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, одби да ги коментира тврдењата на Срѓан Ног дека „ЦИА ја запрашува Србија преку воздухот за да ги контролира нашите мисли и емоции“.

Aleksandar Vučić

Претседателот им се обрати на своите соработници и им рече:

  • Тој е луд!

После тоа, Вучиќ им изјави на новинарите дека не може да го коментира тоа бидејќи не заслужувало одговор .