Повеќе нема потреба од картички и кеш пари, во иднина хотелите ќе прифаќаат и криптовалути. Интернет-платформата за патувања Agoda (дел од Booking Holdings) се здружи со слична крипто-услуга, Тravala.com. Сега повеќе од 600.000 хотели во скоро 200 земји можат да се резервираат so криптовалути.


Напишете коментар