Најскапиот квадратен метар за еден стан продаден во Србија бил во „Белград на вода“ и чинел 9.013 евра.

За тој стан, кој беше најскапо платен во овој период, беа издвоени 883,8 илјади евра, се наведува во Извештајот за пазарот на недвижнини, што денес го објави Републичкиот геодетски завод.

Првите седум најскапи станови во Србија во овој период беа продадени во Белград на вода.

За станови во стари згради, највисоката сума, од 4,3 илјади евра, е платена за метар квадратен за стан во Врачар, додека најскапиот стан беше продаден по цена од 1,4 милиони евра во белградската општина Стари град.

Најскапиот квадратен метар деловен простор беше продаден на Копаоник, а цената беше 7.168 евра, додека најскапиот деловен простор што го смени неговиот сопственик беше продаден за повеќе од еден милион евра исто така во општина Врачар.

Најскапата куќа е продадена на улицата Брзакова на Савски Венац и чинеше 1,15 милиони евра.