Лепа Брена изјави дека на почетокот на нејзината кариера била повеќе гладна отколку најадена и дека имало период од половина година кога живеела само со јогурт, сол и леб.

“Бев буквално гладна кога отидов во Белград да студирам туризам и таму поминав шест месеци гладна. Се сеќавам дека очајно заштедив пари за да можам да одам на екскурзија до Купаре кај Дубровник. Јадев леб и јогурт, па ако сакав нешто благо јадев слатко .Еден ден бев тотално наврната стоев на автобуската станица, гладна и бедна , а мало куче ме стискаше пред нозете. Немам пари за книги или храна, од денес го земам животот во свои раце. ‘ Се вратив кај Брчко и сретнав бенд со кој подоцна настапив и им реков: „Твојот пејач е одличен, но јас сум подобар“, ги крена очилата Саша Поповиќ и тоа беше тоа “, рече таа и додаде дека богатството не е мерило за среќата .

Lepa Brena

“Јас пораснав во стан од 50 квадратни метри и како девојче мојот сон беше да направам нешто, да бидам независна и успеав во тоа . Но, на крајот кога ќе имате сè и кога ќе го купите автомобилот што го сакате, прстен, па крзнено палто, потоа таа скапа чанта и кога го имате сето тоа и кога ќе станете наутро и мислите дека имате 20 метри до тоалетот од креветот или дека сте заборавиле нешто на третиот кат од куќата, сфаќате дека сето ова нема никаква смисла. Сега животот ми стана брз и сум на мета на медиуими. Сакам да го сменам мојот живот и да одам да живеам во мирно место блиску до Белград . “