Во Велика Британија 1.162 лица починаа од коронавирус во последните 24 часа, што е највисок дневен биланс од 21 април минатата година.

Така, вкупниот број на смртни случаи, според владините податоци, се искачил на 78.508, а таа земја е на прво место во Европа според бројот на смртни случаи.