НБА и синдикатот на кошаркари на лигата ќе им овозможат на играчите да не учествуваат во продолжување на сезоната 2019/20 без кон нив да има примена на санкции.

Според „ЕСПН“ во текот на изминатиот ден, од 40 до 50 играчи изразија загриженост за продолжување на сезоната во Орландо и условите за живот на кампусот на кои ќе им бидат обезбедени.

Се известува дека никој од нив сè уште не дал официјална изјава за неподготвеност по пауза во сезоната поврзана со коронавирус. Во случај да одбијат настап, кошаркарите нема да добијат санкции, но ниту пари за пропуштените натпревари.

Изворот тврди дека играчите наведуваат голем број проблеми, вклучувајќи ги и семејните проблеми, како и неможноста да го напуштат кампусот, политичката состојба во САД и пандемијата на коронавирус.

Забележано е дека евентуалното прескокнување на остатокот од сезоната главно го кажуваат играчи чии тимови не се кандидати за освојување на шампионатот.


Напишете коментар