Израелски хеликоптер се урна во регионот на Горна Галилеја.

„Канал 12“ објави дека тимовите за помош биле на увид на местото на несреќата и дека ќе се започне истрага за да се откријат сите околности под кој што се случила несреќата.

„Канал 12“ објави дека хеликоптерот паднал на раскрсницата откако удрил во далноводите , но не констатираат дека тоа било главна причина за падот бидејќи немало големо оштетување.