Вељко Беливук, познат како Веља Невоља, имаше тајна што, освен неговата десна рака Марко Миљковиќ, ја знаеја само најблиските војници. Минатата година носеше бомба со себе цело време! Беливук го објасни носењето на бомбата со зборовите: Нема да ме фатат жив.

Според досега достапните информации, групата чии газди се Беливук и Миљковиќ ги киднапирале жртвите, а некои биле искасапени и брутално убиени. Засега, јавноста сè уште нема точни податоци за одделни случаи и за тоа како секое лице чие исчезнување било пријавено е ликвидирано. Факт е дека реализацијата на секое бруталното убиство му беше препуштена на Марко Миљковиќ, за кого неофицијално се наведува дека уживал да ги мачи и масакрира луѓето, и затоа го добил прекарот Месар.

Оваа криминална група, која минатата година започна да работи заедно со криминалниот тим на Дарко Елез, кој беше екстрадиран во БиХ пред два дена, се чувствуваше многу моќно и како никој да не им можеше ништо. Тие ги снимиле убиствата и заканите, па тие ужасни снимки ги испраќале едни на други и на ривалските групи како закана.

Сепак, додека тие брутално убиваа и киднапираа, Веља Невоља секогаш носеше бомба со себе. Не беше наменета за други, бидејќи Беливук и Миљковиќ прецизно ги испланираа акциите и сите киднапирања.

Веља ја носеше бомбата исклучиво за себе. Тој се плашеше дека ќе падне во рацете на шкаљарскиот клан или на некој друг противник. Тој постојано зборувал дека повеќе би сакал да се разнесе, отколку некој да го измачува. Од тоа тој најмногу се плашеше. Тоа е реалноста на голем број непријатели и она што тие го направија. Беливук очигледно се решил за бомбата, како последно ниво на одбрана, за да не остави ништо на случајот, но и на крајот да го убие оној што ќе му се приближи, наведува изворот на Блиц.

Беливук веќе има една трагедија во семејната историја предизвикана од бомба. Неговиот татко Небојша изврши масакр пред 26 години во семејниот стан кога активираше рачна бомба. Таткото на Веља Невоља ја активирал бомбата на 13 февруари 1995 година и се самоубил, а ги убил сопругата Бранка (31) и нејзината мајка Мирјана Младеновиќ (55). Во моментот на трагедијата, деветгодишниот Вељко и уште едно дете биле во станот. Експлозијата го разнесе станот и тие за чудо преживеаја. Како што тогаш пишуваа медиумите, околу 19 часот се слушна страшен тресок.

Самиот Веља Невоља рече дека пораснал без родители. Така, за нападот врз обезбедувањето на Милош Вазура во 2016 година тој рече дека така реагирал затоа што човек од обезбедувањето на Вазура ја пцуел неговата мртва мајка.

Засега Беливук и Миљковиќ се поврзани со неколку киднапирања, а на жртвите им се губи секоја трага. Покрај многуте материјални докази, полицијата поседувала и фотографии од монструозни злосторства извршени од оваа криминална група. Една од најстрашните покажува обезглавување на една од жртвите. Заради бруталноста на осакатувањето, засега се претпоставува само за која жртва станува збор, а полицијата ја препозна гардеробата што ја носеше при препознавањето на убиеното лице.