Претседателот на Белорусија Александар Лукашенко ја распушти владата.

Во изјавата за медиумите Лукашенко најави дека нема да има остри резови на министрите и дека дел од сегашните министри ќе бидат и во новата влада.

Новата влада сè уште не е објавена, а сега поранешниот премиер Сергеј Румас беше назначен за таа функција во 2018 година.

Претседателските избори се закажани за 9 август, а Лукашенко, кој е на власт од 1994 година, се очекува да го освои шестиот претседателски мандат.


Напишете коментар