Ковчегот на Марадона е изложен претседателскиот палата и во следните 48 часа Аргентинците ќе може да се збогуваат со него.

Збогувањето со Марадона почна во 12 часот, а голем број луѓе се собраа со часови порано за да добијат шанса да го поздрават фудбалскиот бог, сепак се случи и инцидент кога се степаа дел од граѓаните со полицијата во обид да ја пробијат оградата.