Тој вели дека луѓето никогаш не биле тестирани на грип, не се внимавало никогаш на бројката на грип во државата . Како што вели тој тестовите покажувале позитивен коронатест и на луѓе кој што имале сезонски грип.

Branimir Nestorović

Пулмологот д-р Бранимир Несторовиќ, како гостин на телевизијата „Хепи“, објасни дека голем број луѓе кои се примени во болници со благи симптоми, имаат лажно позитивен тест за вирусот корона и дека тоа нè доведува во ситуација кога болниците се преполни.

  • Тест, како и секој тест. Што значи тестот? Тестот не значи бог знае што. Оставете тестот, сега е битка за живот и смрт. Голема група, 22 експерти, е подигната и бара да се запре тестирањето, бидејќи употребената методологија е целосно несигурна. Кога ќе го размножите генетскиот материјал на вирусот, тоа го правите во циклуси.

Дозволете им на оние кој што имаат потреба да бидат во болница, неможе со позитивен тест да одиш одма во болница . Не велам дека вирусот не е опасен , туку велам дека треба итно да се престане со тестови и паника , и да се помага на луѓето кој што им е навистина потребно . Доста е паника , доста се бројки. Кого помагаат тие бројки ? За нас ? За СЗО ?