Новак Ѓоковиќ и британската спортска јавност некако не одат „рака под рака“ со години, но сега навистина претераа на островот.

Како друго, освен скандал да се опише тоа кога најголемите медиуми во Англија го нарекуваат најдобриот тенисер на денешницата – идиот?

Поточно “КОВИД НА ГОДИНАТА”

Nole i "kovidiot nagrada" - tekst Dejli mejla

И токму тоа го стори „Дејли меил“, најтиражниот британски таблоид, кој реши да ги заврши своите традиционални „алтернативни спортски награди“ на крајот на годината со нова, посветена на пандемијата во 2020 година.

Таа награда „Ковидиот на годината“ – редакцијата на споменатиот таблоид му ја додели на Новак.