Ние Македонците не напаѓаме други земји и народи. Ние се уништуваме само македонци против Македонци, и ја уништуваме и уриваме нашата земја! И повеќе од сто години, тоа ни оди добро! Се извинувам: ОДЛИЧНО НИ ОДИ !

Кога нема да останат Македонци, тогаш ќе бидеме многу несреќни затоа што нема да има кој да уништуваме и ништиме!

И најлошо од се е што нашиот неуспех го префрламе на нашите соседи или европа. НЕ – ние сме клучот на нашите порази а тој клуч одамна веќе не отвара никакви врати освен вратите на поразите и гробот на МАКЕДОНИЈА !