Џеј Рамадановски ќе биде погребан денес во Алејата на заслужни граѓани на новите гробишта во Белград според исламските обичаи. Иако ја славеше Света Петка, славата што ја презеде од неговата поранешна сопруга Нада, и редовно одеше во црква на Калемегдан, тој не ја смени верата, иако сакаше. Тој зборуваше за тоа пред десет години во интервју за Скандал:

Роден сум во мешано семејство. Бидејќи татко ми е муслиман, а мајка ми беше христијанка, јас ја наследив верата на татко ми. Јас пораснав на улица и не бев во можност да размислувам дали некому ќе кажам дека сум католик, православен или муслиман. Едноставно не ми беше толку важно, но како одминуваа годините, станував сè побожен.

Џеј тогаш истакна дека му е жал што не може да им биде кум на своите пријатели поради неговата вера:

Драгите мои пријатели честопати ме повикуваа да им бидам кум, и на свадби и на крштевки, и морав да ги одбијам затоа што не сум крстен. Тоа ме правеше многу тажен секој пат, затоа што некои од нив ги сакам како да се мои родени браќа. Патем, јас сум многу побожен и редовно одам во црквата Света Петка, каде што палам свеќи за моите најблиски. Едно време, дури и одев секој ден, додека во џамија сум бил само неколку пати.

Токму поради еден пријател, пејачот сакаше да стане православен.

Би сакал да ги поставам работите, така што следниот пат кога некој ќе ме покани да бидам негов кум, да го прифатам тоа без никакви проблеми. Всушност, пред неколку години решив да не менувам ништо во старите денови, но веројатно ќе направам исклучок кога станува збор за верата. Понекогаш на шега велам дека ова го повторувам со години, па може да се случи да умрам како што сум роден. Не е важно на кој Бог ќе се молите ако искрено верувате во него и во она што го правите, ако срцето и душата ви се чисти како солза, рече Рамадановски.

Пријателот на Џеј, Ацко Незировиќ вели дека сите желби на неговиот пријател ќе бидат исполнети:

Неговите татко и дедо биле погребани според исламот. Тој рече: „Сакам оџата да ме искапи и сè да биде како што налага исламот“. Тоа им го соопшти на нашите пријатели. Побара да му свират виолина и тамбура и да има музика. Тој исто така рече дека дефинитивно треба да напиеме ракија за неговата душа, бидејќи тој сакаше да пие. А сепак, од друга страна, тој ја славеше Света петка, затоа што тој ја зеде таа слава од неговата поранешна сопруга Нада.