Никола Роквиќ останал без заби: „Малку се поднапивме и… шољата за кафе ме погоди во уста“

Никола Роквиќ останал без заби: „Малку се поднапивме и… шољата за кафе ме погоди во уста“ (ФОТО)

Никола Роквиќ делува културно и мирно, како ќовек е приврзан кон своето семејство, а сега откри детали од своето детство. Иако го памети како среќно, тој имал и тешки моменти поради бомбардирањето на НАТО на Србија, особено затоа што бил одвоен од татко му Маринко, а потоа раскажал каков немирко бил, па дури и ги загубил забите во една препирка!


„Правевме многу детски глупости. Се сеќавам во деведесеттите години кога ги вадевме знаците од паркираните автомобили во блокот каде што живеам. Но,  еднаш бевме фатени од еден од сопствениците и двајцата со Марко награбусивме. Исто така, некој еднаш го скршил стаклото на вратата во влезот, а бидејќи мојот брат и јас бевме најнемирни, соседите веднаш не набедиле нас, иако во тоа време ние бевме на море“ – признал пејачот и открил дека во една прилика дури и ги изгубил забите!

Имав расправија со еден другар и го изнервирав толку многу што зеде шолја кафе и фрли на подот. Малку бевме поднапиени, па јас си помислив дека ќе ме гаѓа во главата, а не дека ќе ја скрши од подот и како што се наведнав, шолјата  ме удри во уста. Ми ги скрши забите, токму во моментот кога ми остана уште само една песна да го завршам мојот прв албум“ – рече Роквиќ.


Напишете коментар