Место до денеска, работодавачите и самостојните вршители на дејност, до петок треба да поднесат барање за финансиска помош за плати. Ова е новиот рок, за кој добивме информација од Министерството за финансии, откако дури вчера се испечатил новиот број на  „Службен весник“, во кој се наоѓаат и двата законите што овозможуваат аплицирање за финансиска помош за плати на работниците и за плати на самостојните вршители на дејност.