Нејмар повторно го шокира светот! Овој пат, фудбалерот на Псж го привлече гневот на бразилската и светската јавност со организирање на петдневна забава, од петок до вторник, за 500 лица, и покрај строгите санкции поради пандемијата.

Имено, Нејмар изгради огромна дискотека во подрумот на својата вила во Мангаратиба, дел од Рио де Janeанеиро, која ја изолираше звучно за да не го привлече вниманието на соседите кои можат да повикаат полиција.

Сето ова беше строго чувана тајна, но информациите сепак стигнаа до Бразилецот, а потоа и до светските медиуми. Најголемиот гнев, како што се очекуваше, следеше во јавноста во неговата татковина. Таму, во моментов, повеќе од 700.000 луѓе се заразени со короната, а 190.000 починаа.