Иако 2020 година е година која што сите сакаме што побрзо да ја заборавиме , сепак мораме да се потсетиме што се се случуваше во неа . Од политички кризи , коронавирус до економски опструкции и последици на оваа тешка година.

Една желба останува да живее вечно во секој МАКЕДОНЕЦ. Тоа е да може да живее среќно , да биде здрав и да живее без никакви финансиски грижи во новата 2021.

Но дали тоа е возможно во време на ваква криза ? Дали можеме да се надеваме на такво нешто кога знаеме дека иде време кога на ред е вакцината , како и опоравување од КОРОНА -кризата .

Сепак останува тоа да веруваме дека македонците конечно ќе можат да живеат мирен живот, во кој што конечно ќе можат да бидат мирни, среќни , и задовони и ГОРДИ на тоа што се . А тоа што се сме треба да не прави горди и ендемични.

СРЕЌНА НОВА 2020 !